Bart

 

Ik ben Bart Gysens, opgegroeid in België en reeds 15 jaar woonachtig in Nederland.

Mezelf durven laten zien, plezier maken, geluk ervaren, zorgeloos zijn, genieten, me bewegen in een groep en me verbinden met mensen zijn heel belangrijke thema's in mijn leven geweest. En dat zijn ze op de dag van vandaag nog steeds. Ik had het alleen niet in de gaten, nu besef ik me dat steeds meer en meer. Zowat 5 jaar geleden ben ik begonnen met Biodanza, ik werd gelijk gegrepen door het zien van plezier maken en dat soms ook weer zelf te kunnen ervaren. Het leek weer op spelen met vriendjes in mijn kindertijd. Ik ontmoette daar leuke mensen en het voelde een beetje als thuiskomen. Iedere week keek ik er weer erg naar uit. Een jaar later wou ik meer verdieping en ben toen de opleiding voor Biodanzadocent gaan volgen in Utrecht. Ik wil nu mijn ervaringen gaan uitdragen in een dansgroep voor beginners samen met mijn schoolmaatje Jolanda. Het eerste jaar is het lesgeven nog onder supervisie , dwz dat er regelmatig iemand is om ons te beoordelen en ons de kneepjes van het vak te leren.

Voor mij is Biodanza steeds weer trouw te willen zijn aan mijn model van leven. Steeds weer, steeds meer. Opnieuw en opnieuw.

We gaan zo makkelijk over onze eigen grenzen, of laten dat gebeuren. Hoe meer ik verbinding kan maken met dat wat ik op dat moment voel en daar ook durf voor te gaan staan ( en ja dat is ook wel eens chagrijnig of onzeker zijn ), hoe groter de kans is dat ik een soort van vitale impuls ergens gedurende de les kan gaan voelen. Dan kan ik er spontaan blij van worden en me authentiek gedragen. Dan wordt die pure Bart zichtbaar. Na een les voel ik me meer ontspannen, blijer en kan ik meer liefde voor mezelf en anderen voelen. Het oordelen waar ik vaak last van heb is dan veel verder weg. En omwille van dat oordelen vind ik het heel spannend om voor een groep te gaan staan , ik ben bang maar ga het toch doen.

Mijn wens is dat meer mensen zich liefdevoller gaan verbinden en meer veiligheid kunnen gaan voelen om zichzelf te zijn.

 

 

Jolanda

 

Door biodanza heb ik mezelf weer ontdekt. Door de ontmoeting in de dans met anderen zie ik wie ik werkelijk ben, namelijk een speels en liefdevol mens. Biodanza is genieten van het leven, verbonden zijn met de groep. Mezelf kunnen zijn en me mee laten nemen door de muziek en de beweging.

 

Meteen de eerste keer dat ik biodanza deed voelde als thuiskomen, in een warm nest met liefdevolle mensen. Zo mezelf kunnen zijn. Het heeft mijn leven veranderd ik ben mezelf meer gaan waarderen en accepteren en daardoor ook de anderen om me heen. Steeds meer mijn oordelen over anderen los kunnen laten en zien dat anderen er helemaal mogen zijn net als ik.

 

In biodanza dansen we met de dingen die we tegen komen in ons dagelijks leven, de mooie dingen en de dingen waar we moeite mee hebben. Dingen die we allemaal met elkaar delen. Zo worden we steeds een completer mens.